9-10 YAŞ ZEKA OYUNLARI
detaylıca bahsedeceğiz. Hepsini kategorilere ayırarak tek solukta okuyacağınız nefis bir makaleye dönüştürdük.
1- Kendoku Oyunu
Kendoku Oyunu Nedir, Nasıl Oynanır?
Mantıksal düşünmeyi gerektiren bir çeşit matematiksel zeka oyunudur. 3x3, 4x4, 5x5, 6x6 kareden oluşan çeşitleri vardır. Kendoku oyununda kare kutucukların içine rakamlar yazılır. Her satır ve her sütunun toplamda aynı sayıyı vermesi gerekmektedir. Bunun için en önemli kuralı her rakamı aynı satır veya sütunda sadece 1 kez kullanabilmektir. Oyunda çeşitli ipuçları vardır. Örnek: kutucuklardan birinin sol üst köşesinde 3+ şeklinde ipucu yazılıysa o kutucuğun ve bitişiğindeki kutucuğun içine yazılacak rakamların toplamda 3 sonucunu veriyor olması gerektiğini işaret eder. Fakat 2+1 şeklinde mi yoksa 1+2 şeklinde mi yazmak gerektiğini tespit edebilmek için yine diğer kutucuklardan; diğer kutucuklardaki ipuçlarından yararlanmanız gerekecek. 9 yaş zeka oyunları (9+ yaş) arasında adeta, kondisyonlu beyin egzersizi sağlayan bir oyun!
Kendoku Oyununun Faydaları Nelerdir?
Kendoku oyunu çocuklarda ipuçlarını kullanabilme, problem çözme, mantık yürütme ve sayısal zeka gelişimi sağlar.
9, 10, 11+ yaş çocuklar için uygundur.
9, 10, 11+ yaş çocuklar için uygundur.
2- MentalUP Zeka Oyunu
MentalUP Zeka Oyunu Nedir, Nasıl Oynanır?
MentalUP Zeka Oyunları, her yaş çocuk için uygun olduğu gibi 9-10 yaş çocuklar için oldukça keyif vericidir. Onlarca oyun seçeneği ve her oyun için onlarca zorluk seviyesi içerir.
Rehber gerektirmeyen MentalUP, gelişmiş algoritmaları sayesinde oyuncunun zeka potansiyelini tespit ederek kendisine en uygun oyundan başlatır. Yani, her yaş ve her zeka potansiyeline uygun oyunlarla Oyunlar gittikçe zorlaşarak oyuncunun beyin egzersizi yapmasını sağlar. MentalUP, çocuğunuzun zeka potansiyelini keşfetmesine, gelişim sürecini grafiksel sunumlarla takip etmenize ve zeka gelişimine katkıda bulunmanıza imkan verir. Bununla birlikte PEDAGOJİK ÜRÜN sertifikalı, güvenilir bir uygulamadır. Üye olup 7 gün boyunca ÜCRETSİZ deneme yapabilirsiniz. Bu süreçte MentalUP size önemli istatistikler verecektir.
MentalUP Zeka Oyunları: Şimdi DeneyinMentalUP Zeka Oyunlarının Faydaları Nelerdir?
MentalUP zeka oyunları çok yönlü ve çeşitli olduğu için sözel, görsel, sayısal zeka gelişiminden; mantık yürütme, problem çözme, analitik düşünme, dikkat ve konsantrasyon yeteneği gelişimine kadar birçok faydaya sahiptir. Bununla birlikte çocukların günlük teknoloji kullanım ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde gidermelerini sağlar.
Her yaş çocuk için uygundur.
Her yaş çocuk için uygundur.
3- Sudoku Oyunu
Sudoku Oyunu Nedir, Nasıl Oynanır?
Neredeyse her gazetenin bulmaca ekinde olan bir zeka oyunudur. Kendoku oyunu ile benzerlik gösterir ancak sudokunun kendine özel kuralları vardır. 9x9 kareden oluşur. Ana kareyi de kendi içinde bölen 3x3 kare kümeleri vardır. Her kümede 3x3 kutucuk olduğu için her satırda ve her sütunda toplam 9 adet kutucuk oluşur. Bu kutucuklara 1’den 9’a kadar rakamlar yan yana ve alt alta yazılır. Ana kuralları: Her satır ve sütunda aynı rakam yalnızca bir kez kullanılabilir. Aynı şekilde kalın çerçeve ile işaretlenmiş 3x3 kare kümenin içerisinde de aynı rakam yalnızca bir kez kullanılabilir. Tüm bu kurallara uyarak bütün bulmacadaki kutucuklara rakamlar yerleştirilmeye çalışılır. Sudoku oyunu da 9 yaş zeka oyunları (9+ yaş) kategorisinde sıkı bir beyin egzersizi oyunudur.
Sudoku Oyununun Faydaları Nelerdir?
Sudoku oyunu çocuklarda problem çözme, mantık yürütme ve sayısal zeka gelişimi sağlar.
9, 10, 11+ Yaş çocuklar için uygundur.
9, 10, 11+ Yaş çocuklar için uygundur.
İKİ KİŞİ KARŞILIKLI OYNANAN 9-10 YAŞ ZEKA OYUNLARI LİSTESİ
1- Üçgen Birleştirme (Üçgen Dilim Peynirler) Oyunu
Üçgen Birleştirme Oyunu Nedir, Nasıl Oynanır?
Evde kağıtla oynanan oyunlar arasında oldukça eğlenceli bir oyundur.Üçgen birleştirme oyunu, kâğıt üzerinde doğrusal ve yan yana onlarca nokta koyarak hazırlanır. Karşılıklı oynanan bu oyunda her oyuncunun sırayla birer hamle yapma hakkı vardır. Hamleler iki nokta arasında çizgi çekme ile gerçekleşir. Oyun sırası gelen oyuncu en fazla 2 noktayı birleştirecek 1 adet çizgi çekebilir. Eğer çektiği çizgi üçgen oluşturabiliyorsa +1 hamle hakkı daha kazanır ve üçgenin içine adının baş harfini yazar. Bu şekilde en çok üçgeni oluşturan taraf oyunu kazanmış olur. Rakibin hamlelerini de hesaplamayı ve rakibin üçgen oluşturmasını engellemeyi gerektiren bir oyun olduğu için stratejik düşünmeyi gerektirir. Üçgen birleştirme oyununun diğer adı: üçgen dilim peynirler oyunudur.
Üçgen Birleştirme Oyununun Faydaları Nelerdir?
Üçgen birleştirme oyunu çocukların stratejik düşünme becerilerini geliştirir.
6, 7, 8, 9, 10, 11+ Yaş çocuklar için uygundur.
6, 7, 8, 9, 10, 11+ Yaş çocuklar için uygundur.
2- Cırtcak (9 Taş) Oyunu
Cırtcak (9 Taş) Oyunu Nedir, Nasıl Oynanır?
Hepimizin çocukluğunda oynadığı veya görmüş olduğu cırtcak oyununu hatırlayalım. Toprak üzerine çubukla veya beton zemine tebeşirle çizilebileceği gibi evde oynamak için beyaz kâğıt üzerine de çizilebilen oyun sahası vardır. Cırtcak oyununun sahasını çizmek çok basittir. Önce büyük bir kare çizilir, sonra bu karenin içine orta boy bir kare ve onun da içine küçük bir kare çizilir. Yani, küme içinde küme gibi düşünebilirsiniz. Karelerin kenarları tam orta noktadan diğer kare kenarlarıyla dik çizgilerle birleştirilir. Çizgilerin kestiği noktalara sırayla taşlar koyulur. 2 kişi oynanan cırtcak oyununda her hamle 1 taş hareket ettirme hakkı verir. Kim 3 adet taşı dikey çizgi üzerine getirebilirse cırtcak yapmış olur ve rakibin bir adet taşını yer. Bu şekilde oyunda en az taşı kalan kaybetmiş olur.
Cırtcak Oyununun Faydaları Nelerdir?
Üçgen birleştirme oyununda olduğu gibi stratejik düşünme becerilerini geliştirir ve dikkat gelişimi sağlar.
6, 7, 8, 9, 10, 11+ Yaş çocuklar için uygundur.
6, 7, 8, 9, 10, 11+ Yaş çocuklar için uygundur.
3- SOS Oyunu
SOS Oyunu Nedir, Nasıl Oynanır?
Efsane olup, evde kağıtla oynanan oyunlardan bir diğeri de SOS oyunu. Hepimizin bildiği, çok basit kurallara sahip ve çok popüler oyunlardan biridir. Sos oyunu, 6 yaş ve üzeri her çocuk tarafından oynanmaya müsait olduğu gibi yetişkinlerin de sık sık tercih ettiği kağıt oyunlarından (kağıt üzerinde oynanan oyun) biridir. Oyun sahasını oluşturmanın en basit yolu kareli defterin bir yaprağını kullanmaktır. Kareler içerisine hamle sırası geldikçe “S” veya “O” harfi koyulur. Oyuncu istediği harfi kullanabilir. Oyunculardan biri S-O-S harfleri yan yana, üst üste veya çapraz bir şekilde doğrusal olarak yan yana getirdiğinde “sos” yapmış olur. Sos oyununda tek bir hata ile karşı tarafa onlarca sos kaptırmış olabilirsiniz. Bu yönüyle, bahsettiğimiz 9-10 yaş zeka oyunları arasında aşırı dikkat gerektiren oyunlardan biridir. Harf koyacağınız kutunun sağını, solunu, altını, üstünü iyice kontrol etmeniz gerekir. Bir süre sonra sos vermeye mecbur kaldığınızda ise en az sos ile işin içinden çıkmak için iyi bir analiz yapmanız ve hızlı düşünmeniz gerekecek. Basit görünümlü ama çocuklarda zeka gelişimi için çok etkili bir oyundur.
SOS Oyununun Faydaları Nelerdir?
Sos oyunu, dikkat gelişimi ve hızlı karar alma yeteneği gelişimi sağlar.
6, 7, 8, 9, 10, 11+ yaş çocuklar için uygundur.
6, 7, 8, 9, 10, 11+ yaş çocuklar için uygundur.
Sadece kağıt üzerinde oynanan oyunlar değil; 10 yaş zeka oyuncakları (9-10 yaş için uygun zeka geliştirici oyuncaklar) da beyin egzersizi olarak değerlendirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder